Miten hoidan?
 

Miten hoidan kuivasilmäisyyttä?

  • Silmien säännöllinen kostutus sopivilla valmisteilla: kostutustipat (esimerkiksi Cationorm tai Hyprosan) 3–5 kertaa päivässä tai useammin; geelitipat (esimerkiksi Oftagel) aamuin illoin tai useammin
  • Elinympäristön ilman kostutus, tuuletuksen ja ilmastoinnin säätäminen
  • Riittävä silmien räpyttely

Cationorm- ja Hyprosan-silmätipat ovat kätevä apu lieviin oireisiin. Mikäli oireet voimistuvat, kannattaa lisätä Oftagelin käyttöä. Voit käyttää tuotteita myös yhtä aikaa, Cationorm tai Hyprosan päivisin ja Oftagel aamuin illoin. Cationorm on CE-merkitty valmiste.

image001.png

Cationorm vaikuttaa korjaavasti kyynelfilmin kaikissa kerroksissa: musiinikerroksessa lähimpänä sarveiskalvon pintaa, vesikerroksessa ja ohuessa lipidikerroksessa silmän pinnalla. Emulsio stabiloi kyynelfilmiä, estää veden haihtumista silmän pinnalta ja optimoi kyynelnesteen viskositeettia.1

1) Lallemand F. et al. HJ Drug Deliv. 2012; 2012:604204
Mistä tunnistaa?

Tavallisimpia kuivasilmäisyyden oireita ovat esimerkiksi silmien kirvely, kutina, roskan tunne silmissä, valonarkuus sekä väsyneet ja vetistävät silmät.

Kuivasilmätesti

Kuivasilmäisyyden oireita voivat aiheuttaa esimerkiksi ikääntyminen, ympäristö, päätetyöskentely ja piilolinssit. Testaa kärsitkö kuivasilmäisyyden oireista.

Miten käytetään?

Tutustu huolella Cationorm-silmätippojen käyttöohjeeseen piirroskuvien avulla.

Päivitetty viimeksi: 31.08.2020